Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

«Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους. Στις 17 Ιουνίου, οι έλληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν. Να υπάρξει μια επί της ουσίας προοδευτική πολιτική, μια πολιτική που μπορεί να κρατάει την χώρα στην ευρωζώνη και να αποδεσμεύει από τις ρυθμίσεις και τους όρους του μνημονίου. Χρειάζεται η χώρα να κυβερνηθεί . Και θέλει μια προοδευτική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα προωθεί συγκεκριμένη πολιτική. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τη δική της πρόταση και περιμένει. Αναμένει μπροστά στην ελληνική κοινωνία τι θα πράξουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την χώρα».

Δεν ξέρω αν αλλάζει η Ευρώπη. Ξέρω ότι εμείς δεν αλλάζουμε με τίποτα…


Του Γιάννη Μπέζου

Τις τελευταίες μέρες, ακούμε από όλα σχεδόν τα κόμματα, και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ευρώπη αλλάζει.
Ωραίο ακούγεται!! Και ας μην καταλαβαίνουμε ακριβώς τι σημαίνει «αλλάζει»....
Γίνεται δημοκρατικότερη; Λαϊκότερη; Πιο ανθρωπινή; Έρχεται πιο κοντά μας; Θα μας αγαπήσει; Θα μας λυπηθεί; Θα μας πάρει στα σοβαρά;

H Μαρία Ρεπούση στο Protagon.gr

Η Μαρία Ρεπούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο της.

Ψήφος στην ΔΗΜ.ΑΡ. = Εντολή για λύση


Φίλες και Φίλοι
Η ψήφος μας την Κυριακή 17 Ιουνίου είναι καταλυτικά κρισιμότερη από εκείνη της 6 Μαΐου, όταν τιμωρήσαμε πολιτικές και πρόσωπα, που κυρίως ευθύνονται για τα χάλια της χώρας και για τον βασανισμό του λαού.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου, χωρίς να αποστρέψουμε την ματιά μας από το χθες, επιλέγουμε το αύριο που θέλουμε για την πατρίδα μας και την πορεία της προς αυτό.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη του Γιάννη Πανούση στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΔΗΛΩΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ)

Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; 
Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά.


Ανεξάρτητα από την προσωπική μου πεποίθηση, άσχετη με τις πολιτικο-ιδεολογικές μου προτιμήσεις, που παραμένει σταθερή στην εκτίμηση πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πιθανά δεδομένα είναι μόνο δύο.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προσοχή , τα παλιά ψηφοδέλτια δεν ισχύουν


Ανακοίνωση για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα, με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Θησείο. (Πεζόδρομος Ερμού, δίπλα από τον ηλεκτρικό σταθμό).

Τηλεοπτικό σποτ Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Γιάννης Πανούσης : Για τον εκφασισμό της κοινωνίας μας

Συντονίζει ο Κώστας Γιαννακίδης στο Hangout: Γ. Πανούσης Vs Α. Αλ Σάλεχ Vs Β. Ευθυμιοπούλου

Ο Γιάννης Πανούσης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και υποψήφιος βουλευτής Α' Περιφέρειας Αθηνών.

ΔΗΜΑΡ:Διεκδικούμε εκλογική άνοδο για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ότι διεκδικεί το κόμμα του.


Μυρσίνη Λιοναράκη


thumb

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1978, με­γάλωσε στο Χολαργό και σπούδασε επικοινωνία στο Παρίσι. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην «Athens Voice» και στον «Ταχυδρόμο» και ενδιάμεσα ανέλαβε γραφεία Τύπου και Επικοινω­νίας, χωρίς να σταματήσει τη δημοσιο­γραφία. Είναι κόρη του αξέχαστου δη­μοσιογράφου Νικήτα Λιοναράκη, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δη­μοσιογραφία και την Αυτοδιοίκηση.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σαρώνει η Αριστερά στη Γαλλία σύμφωνα με exit poll

 Όχι μόνο βγαίνουν τα "κουκιά" για τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολλάντ, αλλά φαίνεται πως οι Αριστερές δυνάμεις εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Εισηγητική Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη,στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου


Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης της Χώρας

7 θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Την άλλη Κυριακή θα πάμε, σε διάστημα μικρότερο των 45 ημερών, για δεύτερη φορά στις κάλπες. Αυτόν τον μήνα που πέρασε, η ούτως η άλλως δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα επιδεινώθηκε.

Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης



ΘΕΜΑ :

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας




1.      ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις  για την προώθηση όλων των άλλων αλλαγών. Στην κατεύθυνση αυτή προτεραιότητες είναι:
α)  Κάθαρση στο πολιτικό σύστημα
  •     Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών  για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Κυριακή 10-6-12 στις 11:00 το πρωί η διακαναλική της Δημοκρατικής Αριστεράς

από το Γραφείο Τύπου

Η διακαναλική συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 10 Ιουνίου στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο Novus City Hotel 
(Kαρόλου 23 Mεταξουργείο, Πλατεία Καραϊσκάκη).

Η ευθύνη της Δημοκρατικής Αριστεράς

Είναι πανθομολογούμενο ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια απο τις μεγαλύτερες κρίσεις στην μακραίωνη ιστορία της. Ας προσπαθήσουμε  λοιπόν να δούμε πώς διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση και τι  πρεσβεύουν τα πολιτικά υποκείμενα που εκ των πραγμάτων έχουν  αναδειχτεί πρωταγωνιστές για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. 
Η Νέα Δημοκρατία έχοντας στο οπλοστάσιο της τη μεγάλη εθνική επιλογή της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε., δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι συνιδιοκτήτης του πελατειακού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ψελλίζει μικρές συγγνώμες ,οι οποίες μάλιστα συμπλέκονται και με την απαίτηση να αναγνωρίσουν και οι άλλοι τις ευθύνες τους, τοποθετώντας όλους στο ίδιο κάδρο. 

Θλίψη για την απώλεια της Ζωρζ Σαρή

H ανακοίνωσή της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Η Ζωρζ Σαρή, πολυδιαβασμένη, αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια της γαλλικής λογοτεχνίας, υπήρξε συνεπής αριστερή καλλιτεχνική συνείδηση του ελληνικού 20ού αιώνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι «με τον ζωντανό και γλαφυρό λόγο της συνέβαλε στη δημιουργία μιας αξιόλογης λογοτεχνίας για παιδιά, εισάγοντας στα βιβλία της για τους νέους αναγνώστες πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά θέματα δίχως ηθικοπλαστικό διδακτισμό, με την ενέργεια του ανθρώπου που διαθέτει πάθος αλλά όχι εμπάθεια». 

Οι άνεργοι νέοι απαιτούν δεσμεύσεις

Δημήτρης Χατζησωκράτης,
Ημερησία, 09/06/2012

Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για την ανεργία των νέων στον κόσμο (75.000.000 στις ηλικίες 18-24, δηλ. το 12,7%, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει στο 18%!) ήλθε εντελώς επίκαιρα να αναδείξει την παγκοσμιότητα του ζοφερού προβλήματος. Κατέστησε όμως φανερή και την δραματικότητα του φαινομένου για την Ελλάδα με τους δείκτες ανεργίας πάνω από το 50% στις ηλικίες αυτές. Η απελπισία για τον αποκλεισμό τους από το μέλλον είναι πρόδηλη και σε όλο τον κόσμο οι αντιδράσεις τους είναι βίαιες και κυρίως απρόβλεπτες. Στη χώρα μας, πρόσφατα κοντά είναι και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, όπου η εκλογική συμπεριφορά- κραυγή των ηλικιών αυτών αναδεικνύει την προτίμησή τους σε ότι τους φαίνεται ακραίο, προκλητικό και αντισυστημικό. Προτίμησαν την Χρυσή Αυγή κατά 14% και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 16%!

Αναγνώστες

Ετικέτες

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (2) αεροπυρόσβεση (1) Αθηνά (1) Αθηνά Λινού (1) Ανανεωτική Αριστερά (1) Ανδρέας Ανδριανόπουλος (1) Ανδρέας Παπαδόπουλος (6) Αντώνης Μανιτάκης (3) Αντώνης Ρουπακιώτης (1) Αντωνία Χαρίτου (1) Άρης Καλλιπολίτης (1) Ασημίνα Ξηροτύρη (2) Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη (1) Ασωπός (1) Αυτόκλητες πολιτοφυλακές (1) Βασίλης Μανδαράκης (7) Βασίλης Οικονόμου (7) Βοήθεια στο Σπίτι (1) βουλευτές (1) Βουλευτικές εκλογές (2) Γαλλία (1) Γεράσιμος Γεωργάτος (2) Γέροντας Παστίτσιου (1) Γιάννης Αμοιρίδης (2) Γιάννης Κακουλίδης (1) Γιάννης Λυμπέρης (1) Γιάννης Μιχελογιαννάκης (4) Γιάννης Μπέζος (1) Γιάννης Πανούσης (9) Γιώργος Αλεξόπουλος (1) Γιώργος Μπουλμπασάκος (1) Γιώργος Προκοπάκης (1) Γιώργος Σωτηρέλης (1) ΓΟΕΒ (1) Γρηγόρης Ψαριανός (3) Δ.Ο.Ε. (1) δάνεια (1) Δελτίο Τύπου (3) Δημήτρης Σπύρου (1) Δημήτρης Χατζησωκράτης (5) Δημοκρατική Αριστερά Ηλείας (1) Δημόσια Εκπαίδευση (1) Δημοσκόπηση (1) Διακαναλική (3) διακήρυξη (1) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (1) Δώρα Αρβανίτη (1) Εθνική Δράση Ηλείας (1) Εθνική ομάδα Νέων U-19 (1) εκκλησιαστική περιουσία (1) Εκλογές (1) ΕΛΒΟ (1) Εφεδρεία (1) Ζωρζ Σαρή (1) Ημέρα της Γυναίκας (1) Θάνος Πάλλης (1) Θεόδωρος Μαργαρίτης (1) Θεόδωρος Σπάθης (1) Θόδωρος Κόλλιας (1) Θράσος Φωτεινός (1) Θωμάς Ψύρρας (1) ιθαγένεια (1) Ισλαμικό Τέμενος (1) Ισμήνη Μώρου (2) ισοδύναμα μέτρα (1) Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (1) Κατάκολο (3) Κατρίν Τροτμάν (1) ΚΕΔΕ (1) Κεντρική Επιτροπή (1) Κλήτος Μποσνακίδης (3) Κύπρος (1) Κωνσταντίνος Καραμανλής (1) Κώστας Καραπαύλος (1) Κώστας Κεχαγιάς (1) Κώστας Τζαβάρας (2) Λάζλο 'Αντορ (1) Λέλα Παπαγιαννοπούλου (1) Λεωνίδας Ραπτάκης (1) λιμάνι Κατακόλου (1) Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου (1) Μάκης Γιομπαζολιάς (1) Μάνος Ματσαγγάνης (2) Μανωλάδα (2) Μαρία Γιαννακάκη (5) Μαρία Ρεπούση (5) Μάρτιν Σουλτς (1) Μένιος Χρόνης (4) μετακλητοί υπάλληλοι (1) μισθοί κληρικών (1) Μυρσίνη Λιοναράκη (1) Νατάσα Σκουργιά-Λαμπρινού (1) Ναυπηγεία Ελευσίνας (1) Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (1) Νίκη Φούντα (2) Νίκος Γκιώνης (1) Νίκος Μπίστης (1) Νίκος Τσίτσας (1) Νίκος Τσούκαλης (7) ΟΑΕΔ (1) Οδυσσέας Βουδούρης (3) ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (1) Ολυμπία οδός (3) Ούγκο Τσάβες (1) Π. Στάινμάγερ (1) ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1) ΠΑΔΕΕ (1) Παιδικοί Σταθμοί (1) Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Σαρρής (1) Πάρις Μουτσινάς (1) Πέτρος Παπαπετρόπουλος (1) Πέτρος Παπασαραντόπουλος (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (1) προνοιακά επιδόματα (1) προσυνεδριακή συνέλευση (1) Πρώτη γραμμή (1) πυροδάνεια (1) Ράδιο αρβύλα (1) Ρατσισμός (2) Ρατσιστικές επιθέσεις (1) ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου (1) Σ.Ε.Α.Α.Ν. (1) Σάκης Θεοχαρόπουλος (1) Σάκης Παπαθανασίου (2) Σάτυρα (1) Σπύρος Λαμπρινός (1) Σπύρος Λυκούδης (6) Σταύρος Λιβαδάς (3) Στέλιος Ψωμάς (1) Συρία (1) Τάγματα Εθνοφυλακής (1) Τάκης Λαϊνάς (1) Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος (1) Τζίμης Οικονομίδης (4) Τομεάρχες (1) Τουρκική εισβολή (1) Τράπεζα (1) τράπεζες (1) Τρίπτυχο (1) Υποψήφιοι Ηλείας (1) φορολογία (2) Φόρος (1) Φώτης Κουβέλης (32) Χανς Σβόμποντα (2) Χρήστες (1) Χρήστος Γαλανόπουλος (1) Χρήστος Κωνσταντόπουλος (6) Χρυσή Αυγή (8) ψηφοδέλτιο (1) Alpha TV (1) Chinook (1) exit poll (1) Public Issue (1) Siemens (1)