Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη πρόκληση συνιστά ότι πολλοί μεγαλόσχημοι, λόγω της ανοχής και της ολιγωρίας του κράτους, αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους τους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους που συνθλίβονται από τα μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού ¨Επίκαιρα¨ αν εισπράττονταν τα πρόστιμα σε τρείς μόνο περιπτώσεις μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν να κόψει κατά 10% έως και 20% τις επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ ή να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.

Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους ακυρώνουν το κράτος δικαίου


Έκκληση στην Πολιτεία «να βγάλει τις κουκούλες από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής για να δουν όλοι τα πρόσωπά τους», πριν επικρατήσει η αντίληψη «περί συμψηφιστικής βίας» απηύθυνε ο υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Τάξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούσης.

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Γιαννακάκη σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε Αλβανό δημοσιογράφο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 
Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Β) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Αλβανίας, στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, από τις Ελληνικές Αρχές Συνοριακής Αστυνομίας, στον Αλβανό δημοσιογράφο, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, Μαρίν Μέμα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εισέλθει από το σημείο διέλευσης «Μαυρομάτης». Εν συνεχεία, ακολούθησε αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως και εκφράστηκε στην συνάντηση του ΓΓ του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκασμέν Τουρντίου, με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα. Επιπροσθέτως, ο εν λόγω δημοσιογράφος καταχωρήθηκε ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδος.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τα δίκαια 11 δις

Άρθρο του Βουλευτή Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.
Αρκετά έχουν ακουστεί όσον αφορά την υπάρχουσα αντίδραση για τα άδικα μέτρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ούτε συγκεκριμένες προτάσεις, ούτε το δια ταύτα. Στην παθογένεια του ελληνικού κράτους καταθέτω σκέψεις που δεν είναι μόνο προτάσεις για ισοδύναμα αλλά και εθνική ανάγκη.
Καπνός
Το 9% των φορολογικών εσόδων της χώρας προέρχεται από την φορολόγηση καπνού. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 7η θέση σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο καπνός είναι η περισσότερο λαθραία διακινούμενη νόμιμη ουσία στον κόσμο. Το 11,6% όλων των τσιγάρων είναι λαθραία. Υπάρχουν τρία είδη λαθρεμπορίας τσιγάρων, η παράνομη μεταφορά χωρίς φόρο, η παράνομη αγορά χωρίς τελωνείο και παράνομη κατασκευή. Η αιμορραγία στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 500 εκ.

Περιβαλλοντικές παραβιάσεις που συντελούνται από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής


   ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό : Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Μεταλλουργία Χρυσού στη Χαλκιδική - Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και οι παραβιάσεις που συντελούνται στην Περιβαλλοντική νομοθεσία

Τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική λειτουργούν με την σημερινή τους μορφή επί δεκαετίες. Στις αρχές του 2004 πουλήθηκαν στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έναντι μόλις 11.0 εκατ. ευρώ: εγκαταστάσεις, περιουσιακά στοιχεία, μεταλλευτικά δικαιώματα και 317.000 στρέμματα. Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή έστω εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε πριν ένα χρόνο ότι η τιμή των 11.0 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε το 2004 από την «Ελληνικός Χρυσός» για την αγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας και σε συνδυασμό με τον παράνομο ως άνω τρόπο πώλησης, επέβαλε υψηλό πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο .

Ανδρέας Παπαδόπουλος : θα πρέπει να εξεταστούν εκκλησιαστική περιουσία και μισθοί κληρικών


ΔΗΜΑΡ: Θα πρέπει να εξεταστούν εκκλησιαστική περιουσία και μισθοί κληρικών

Για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. μίλησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στον Bήμα FM, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα «που δεν θα θίξουν τόσο συγκεκριμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι στα όριά της». 
Για τα νέα μέτρα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί.

Κατάργηση προνομίων πρώην πρωθυπουργών, πρώην αντιπροέδρων κυβερνήσεων, πρώην προέδρων κομμάτων και πρώην προέδρων Βουλής

Προς τον 

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη 

Κύριε Πρόεδρε, 

Η δικαιολογημένη κοινωνική αντίδραση που προκάλεσαν οι πρόσφατοι διορισμοί, ως μετακλητών υπαλλήλων οικείων προσώπων πρώην και νυν Προέδρου και Αντιπροέδρου της Βουλής κατ’ άρθρο 41 παρ. Ε του ΚτΒ «Μέρος Β – Κώδικας Οργανώσεως των Υπηρεσιών της Βουλής, Καταστάσεως του Προσωπικού κλπ» καθιστά επιτακτική των άμεση και ριζική αναθεώρηση των διατάξεων του Κανονισμού, ούτως ώστε να αντιστοιχηθεί με τις νέες και πρωτόγνωρες κοινωνικό – πολιτικές συνθήκες και τη δίκαιη απαίτηση των πολιτών για την εγκαθίδρυση αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης πρωτίστως στο ύψιστο θεσμικό – πολιτειακό επίπεδο, αυτό του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η πρόσφατη εντολή του κ. Πρωθυπουργού για την απαγόρευση διορισμού στις πιο πάνω θέσεις, μόνο οικείων προσώπων, αν και ορθή, είναι ατελής αφού πρέπει να καταργηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η δυνατότητα διορισμού προσώπων

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι τιμές των προϊόντων πρέπει να αντιστοιχούν στο εισόδημα των Ελλήνων

Σε ανακοίνωση τύπου προέβη η ΔΗΜΑΡ με θέμα την ακρίβεια σε είδη βασικής ανάγκης που έρχεται σε αντίθεση με το χαμηλό επίπεδο ζωής και τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λιανικής τιμής γάλακτος σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα μας συρρικνώνονται διαρκώς και το επίπεδο ζωής υποχωρεί δραματικά αποτελεί κοινή πεποίθηση, και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT δεν τη διαψεύδουν, ότι την ίδια ακριβώς περίοδο «παραδόξως» οι τιμές σε αγαθά και κυρίως σε μια σειρά πρώτης ανάγκης συνεχίζουν σκανδαλωδώς να είναι υψηλές», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τα πυροδάνεια σε Πελοπόννησο και Ευβοια


Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τα πυροδάνεια σε Πελοπόννησο και Ευβοια
Ερώτηση

Προς τον κ. υπουργό των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Με την υπ’ αριθμ.2/54310/0025/13-09-2007, (ΦΕΚ 1858B’/13-09-2007), απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών παρασχέθηκε η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την ρύθμιση οφειλών και την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν σε νομούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του έτους 2007.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκου Τσούκαλη για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ, υποθέσεων πολιτικών προσώπων.


Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκάλεσε η μη αναμενόμενη αντικατάσταση του Ιωάννη Διώτη, από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ καθώς είναι γνωστό, μεταξύ άλλων και από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ο ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει σειρά ελέγχων και σε πολιτικά πρόσωπα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1.Ερευνά πράγματι το ΣΔΟΕ, υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους;
2.Πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή;

Ο ερωτών βουλευτής



Νίκος Τσούκαλης

Σκοπιμότητα, ύψους 30 εκατ. ετησίως, από τη μη χρήση Σινούκ για αεροπυρόσβεση!

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Βασ. Οικονόμου, Νικ. Τσούκαλης, Μ. Γιαννακάκη, Κ. Μάρκου, Γ. Πανούσης και Ν. Φούντα σχετικά με την ένταξη των ελικοπτέρων Chinook της αεροπορίας στρατού στη διαδικασία αεροπυρόσβεσης, η οποία σημειώνει:

«Επανερχόμαστε στο ζήτημα της ένταξης των ελικοπτέρων Chinook της αεροπορίας στρατού στη διαδικασία αεροπυρόσβεσης (Αρ. Πρωτ. 3318/21.08.09) καθώς για μια ακόμη χρονιά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες μεγάλες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα

Ερώτηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Γιαννακάκη σχετικά με την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3512/2006 «Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 264 Α’) προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική.

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΔΟΕ)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, συναντήθηκαν σήμερα με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΔΟΕ).
Οι δάσκαλοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, εστιάζοντας στην έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και στα τεράστια κενά που παρουσιάζουν τα σχολεία.

Δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Β. Οικονόμου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε στο Ρ/Σ "Στο κόκκινο 105,5": "Στηρίζω απόλυτα την προσπάθεια του Φώτη Κουβέλη να αποφευχθεί η συντριβή της χώρας και να παραμείνει η κοινωνία όρθια. Η Δημοκρατική Αριστερά θα βάζει πάντα τις θέσεις της στην πρώτη γραμμή είτε πρόκειται για τη Siemens , είτε για την αποφυγή των απολύσεων και της εφεδρείας στο δημόσιο είτε για να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού".

Αναγνώστες

Ετικέτες

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (2) αεροπυρόσβεση (1) Αθηνά (1) Αθηνά Λινού (1) Ανανεωτική Αριστερά (1) Ανδρέας Ανδριανόπουλος (1) Ανδρέας Παπαδόπουλος (6) Αντώνης Μανιτάκης (3) Αντώνης Ρουπακιώτης (1) Αντωνία Χαρίτου (1) Άρης Καλλιπολίτης (1) Ασημίνα Ξηροτύρη (2) Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη (1) Ασωπός (1) Αυτόκλητες πολιτοφυλακές (1) Βασίλης Μανδαράκης (7) Βασίλης Οικονόμου (7) Βοήθεια στο Σπίτι (1) βουλευτές (1) Βουλευτικές εκλογές (2) Γαλλία (1) Γεράσιμος Γεωργάτος (2) Γέροντας Παστίτσιου (1) Γιάννης Αμοιρίδης (2) Γιάννης Κακουλίδης (1) Γιάννης Λυμπέρης (1) Γιάννης Μιχελογιαννάκης (4) Γιάννης Μπέζος (1) Γιάννης Πανούσης (9) Γιώργος Αλεξόπουλος (1) Γιώργος Μπουλμπασάκος (1) Γιώργος Προκοπάκης (1) Γιώργος Σωτηρέλης (1) ΓΟΕΒ (1) Γρηγόρης Ψαριανός (3) Δ.Ο.Ε. (1) δάνεια (1) Δελτίο Τύπου (3) Δημήτρης Σπύρου (1) Δημήτρης Χατζησωκράτης (5) Δημοκρατική Αριστερά Ηλείας (1) Δημόσια Εκπαίδευση (1) Δημοσκόπηση (1) Διακαναλική (3) διακήρυξη (1) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (1) Δώρα Αρβανίτη (1) Εθνική Δράση Ηλείας (1) Εθνική ομάδα Νέων U-19 (1) εκκλησιαστική περιουσία (1) Εκλογές (1) ΕΛΒΟ (1) Εφεδρεία (1) Ζωρζ Σαρή (1) Ημέρα της Γυναίκας (1) Θάνος Πάλλης (1) Θεόδωρος Μαργαρίτης (1) Θεόδωρος Σπάθης (1) Θόδωρος Κόλλιας (1) Θράσος Φωτεινός (1) Θωμάς Ψύρρας (1) ιθαγένεια (1) Ισλαμικό Τέμενος (1) Ισμήνη Μώρου (2) ισοδύναμα μέτρα (1) Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (1) Κατάκολο (3) Κατρίν Τροτμάν (1) ΚΕΔΕ (1) Κεντρική Επιτροπή (1) Κλήτος Μποσνακίδης (3) Κύπρος (1) Κωνσταντίνος Καραμανλής (1) Κώστας Καραπαύλος (1) Κώστας Κεχαγιάς (1) Κώστας Τζαβάρας (2) Λάζλο 'Αντορ (1) Λέλα Παπαγιαννοπούλου (1) Λεωνίδας Ραπτάκης (1) λιμάνι Κατακόλου (1) Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου (1) Μάκης Γιομπαζολιάς (1) Μάνος Ματσαγγάνης (2) Μανωλάδα (2) Μαρία Γιαννακάκη (5) Μαρία Ρεπούση (5) Μάρτιν Σουλτς (1) Μένιος Χρόνης (4) μετακλητοί υπάλληλοι (1) μισθοί κληρικών (1) Μυρσίνη Λιοναράκη (1) Νατάσα Σκουργιά-Λαμπρινού (1) Ναυπηγεία Ελευσίνας (1) Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (1) Νίκη Φούντα (2) Νίκος Γκιώνης (1) Νίκος Μπίστης (1) Νίκος Τσίτσας (1) Νίκος Τσούκαλης (7) ΟΑΕΔ (1) Οδυσσέας Βουδούρης (3) ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (1) Ολυμπία οδός (3) Ούγκο Τσάβες (1) Π. Στάινμάγερ (1) ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1) ΠΑΔΕΕ (1) Παιδικοί Σταθμοί (1) Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Σαρρής (1) Πάρις Μουτσινάς (1) Πέτρος Παπαπετρόπουλος (1) Πέτρος Παπασαραντόπουλος (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (1) προνοιακά επιδόματα (1) προσυνεδριακή συνέλευση (1) Πρώτη γραμμή (1) πυροδάνεια (1) Ράδιο αρβύλα (1) Ρατσισμός (2) Ρατσιστικές επιθέσεις (1) ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου (1) Σ.Ε.Α.Α.Ν. (1) Σάκης Θεοχαρόπουλος (1) Σάκης Παπαθανασίου (2) Σάτυρα (1) Σπύρος Λαμπρινός (1) Σπύρος Λυκούδης (6) Σταύρος Λιβαδάς (3) Στέλιος Ψωμάς (1) Συρία (1) Τάγματα Εθνοφυλακής (1) Τάκης Λαϊνάς (1) Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος (1) Τζίμης Οικονομίδης (4) Τομεάρχες (1) Τουρκική εισβολή (1) Τράπεζα (1) τράπεζες (1) Τρίπτυχο (1) Υποψήφιοι Ηλείας (1) φορολογία (2) Φόρος (1) Φώτης Κουβέλης (32) Χανς Σβόμποντα (2) Χρήστες (1) Χρήστος Γαλανόπουλος (1) Χρήστος Κωνσταντόπουλος (6) Χρυσή Αυγή (8) ψηφοδέλτιο (1) Alpha TV (1) Chinook (1) exit poll (1) Public Issue (1) Siemens (1)